tiistai 28. helmikuuta 2012

Oireulinaa

"Taitaa neidin maha olla kasvanut!" Ai on vai, en mä vaan huo-katos perkele, niin onkin!


Olisikohan tämä mamma pitänyt taas hiljaiseloa tarpeeksi kauan, mitä lottoatte? Tosin, tälle on olemassa ihan (melkein) pätevä syykin! Itseasiassa sama syy, miksi kirjoittelen blogia äitini koneelta, enkä kotona. Ja syy on Minecraft. Ne lukijat, joiden miehet ovat joskus peliä kokeilleet, tietävät varmaan mistä on kyse. Tiedoksi teille, jotka eivät tiedä, peli aiheuttaa (ilmeisesti) hullua addiktoitumista. Tämän takia en ole päässyt kotona nettiin kuin muutamaksi hetkeksi aina kerrallaan ja tämän takia äitini üüberpehmeään sohvaan on pikkuhiljaa jäämässä meikäläisen ahterin kokoinen monttu. Noooo, ehkä tämä tästä..

Ajattelin tämän postauksen pyhittää "raskausoireille" tai pikemminkin oireille, jotka ovat elämääni eksyytyneet raskauden myötä.

Ensimmäinen kolmannes:

Palelu. Jo ennen plussausta palelin ihan hulluna. Minulla on normaalistikin todella huono ääreisverenkierto ja varpaani ovat aina jäässä. No, raskauden myötä menin jatkuvasti shaali villapaidankin päällä ja silti oli kylmä.

Hajuaistin paraneminen. Tämä oli toinen raskausoire. En ole ikinä tykännyt mintun tai vaniljan hajuista ja meinasipa käydä niin, että isännän nimipäivien pätkismuffinit ja kääretorttu olivat jäädä tekemättä kun nuo hajut ällöttivät. Ja vielä pari päivää myöhemminkin olin keittiössä haistavinani mintun. Ennen plussausta myös tupakoin, mutta vaikka kuinka teki tupakkaa mieli, haisi se niin pahalta, että jäi suosiolla polttamatta.

Pahoinvointi. Tämä yllätti varmasti kaikki, eikösjuu? Kertaakaan en kyllä oksentanut, mutta lähellä oli. Monta päivää meni vain sängyssä makoillen, voimia ei olut yksinkertaisesti mihinkään muuhun kuin makaamiseen/nukkumiseen ja vessassa käynteihin. Välillä oli pakko pakottaa itsensä syömään jotain. Sitten taas nukkumaan.

Kipeät rinnat/rintojen kasvu. Kasvuhan oli toki vain positiivista, ennen raskautta tuskailin rintojeni pienuutta painon putoamisen myötä. Hieman kyllä ärsytti, kun olin joutunut ostamaan pienempiä rintaliivejä ja ta-daa, nyt ne olivat sitten liian pieniä. Piti sitten ostaa uusia, kamala rumba. Mutta ai jeeeeesus kun oli tissit kipeenä! Ukkonen ei todellakaan saanut koskea niihin, kylkeä kääntäessäkin sai tuskailla kun sattui.

Toinen kolmannes:

Selkäkipu. Tiedä sitten johtuuko kasvaneista ryntäistä vai mahasta vai mistä. Mutta ai kiesus että osaa olla selkä kipeänä.

Iskiaskipu. AI! AI! AI! Iskias juilii n. 60% ajasta, ihan sama istunko, seisonko, kävelenkö vai makaanko. Siihen koskee, eikä kipu mene pois. "Ei malta odottaa" että maha kasvaa lisää, saas nähdä miltä sitten tuntuu..

Kuiva iho. En muista milloin olisin joutunut suihkun jälkeen rasvailemaan koko helkkarin kropan.

Hiiva. Voi moro. Muuta ei varmaan tarvitse sanoa.

Varvaskipu. Tämä on ehkä jännin "raskaus"oire, mitä on ja naurattaa ihan itseäkin. Iltaisin alkaa vasemman jalan pottuvarpaan joku kiva hermo juilimaan niin, että kipu säteilee reiteen asti. Ei auta venytys, eikä jalalle voi laittaa painoa kun näin käy. Onneksi siihen ei koske koko aikaa, vaan aina vaan välillä. Ja kun koskee, niin ei tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa.

Karvankasvu. Massu kasvaa valkoista nukkaa ja säärikarvat ja muut karvat (paitsi hiukset, HÖH) kasvavat ihan hullua tahtia. En tykkää, en.

Kasvava massu. Ihihihihihihihihihi! Vielä tätä jaksaa hehkuttaa, kun masu kasvaa. Katsotaan vaan muutaman kuukauden päästä kuinka naurattaa..

Ja tässä kuva kasvavasta massusta. Nyt ei jaksa enää "piilotella" noita mahamakkaroita. Roikkukoot kun vielä voivat.

Rv 17+0


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt jottain hyvä immeinen!