torstai 19. maaliskuuta 2015

Äitiysneuvola vol 3.

Mulla oli eilen neuvola. Ja lääkärineuvola.
Oltiin sovittu äitimuorin kanssa, että tulee Jaken kanssa neuvolan aulaan leikkimään siksi aikaa, kun minä piipahdan höpöttelemässä ja sorkittavana, että käydään sitten porukalla sairaalan kahviossa kahvilla.

Kun minä sitä kahvia niin paljon juon.. 

On jotenkin niin mystistä, että miten paljon paremmin mulla ja tuolla neuvolan tädillä menee kemiat yhteen nyt, kun vertaa aikaan kun odotin Jakea. Silloin en voinut sietää koko ihmistä ja ahdisti kovin aina ennen neuvolareissua, toivoin vaan että koko haahka jäisi jo eläkkeelle. Mutta nyt meillä menee tosiaan hyvin. Voin olla ihan oma itseni neuvolassa, mikä on ihan tosi hyvä. Hemoglobiinia ei edes katsottu tällä kertaa, kun mulla se tuppaa aina olemaan niin hyvä. Sinällään jännä juttu, kun syön ihan tosi "huonosti", eli nirsosti. Paino oli taas pudonnut kilolla, mutta se ei mun tapauksessa haittaa, kun tuota painoa kerran on ja syön kuitenkin ihan oikeasti ruokaakin, enkä vain leipää.
Neuvolalääkäri ei mennyt ihan kuten olin kuvitellut, sisätutkimusta ei tehty lainkaan! On kuulemma joku uusi suositus, että jos ei ole supistuksia, tai vuotoja, niin ei suotta aleta ronkkimaan. Sen sijaan lääkäri kurkkasi ultralla, että mitä vauvalle kuuluu! Mikäs siinä, mä vaihdan oikein mielelläni ronkinnan ultraan, ihan ilman narinoita. Kutsuin sitten tuon mummihullunkin katsomaan mitä Papuusille kuuluu, kun tiesin että se olisi äidille todella tärkeää. Jake leikki lääkärileluilla tyytyväisenä ja kun sydänääniä kuunneltiin, totesi jätkä tomerasti, että "Siellä Papu pomppii! Papu sannoo pumpum!"
Kovasti reippaasti Papuusi pomppi ja jumppasi mahassa, kun ultrattiin. Olin unohtanut miten hassua on tunte vauvan potkut samalla kun näkee ne monitorilta. Jalkoväliä ei valitettavasti näkynyt tuolla pikaisella ultrauksella, mutta mummihullulle tuo oli kultaakin kalliimpi hetki. Tippa linssissä se taisi sitä monitoria katsella.
Ensi viikolla onkin sitten rakenneultra edessä, jännittää!

Hieman jäi harmittamaan, kun unohdin pyytää sf-mitan katsomisen, niin olisi saanut sen tuohon neuvolakorttiin, olisi voinut sitten verrata Jaken aikaiseen mahaan. Musta meinaan tuntuu, että tämä masu on hurjasti isompi nyt.
Neuvolassa tajuttiin myös, että mulla oli EDELLEEN käymättä verikokeissa. Joten hilpaisin sitten labraan samantien, kun mummi ja Jake jäivät laittamaan nukkeja nukkumaan. Labrassa multa nyysittiin 8 putkiloa verta. Hokasin sitten käynnin jälkeen, että niin.. Sinne meni ne seulakokeet ja CuBiCo-tutkimuksen testit myös, molemmat ihan jäätävästi myöhässä. Todennäköisesti pääsen ensi viikolla sitten syyttämään labraa kämmäyksestä kun käydään KYS:sillä ultrassa.

"Minä mummin leipää maistaa!"

Sitten käytiin kahvittelemassa, kyllä meidän terveyskeskuksen kahviossa sitten on hyvät pullat! Namnamnam, niin pehmeää pullaa ei saa mistään. Hyvin tuntui myös Jakenaattorille pulla ja pillimehu maistuvan. Mummilta piti saada vettä, joka sitten komeasti kaatui lattialle, onneksi ei kastunut koko poika. ..se tapahtui meinaan vasta tk:n pihalla.
Törmäsin lääkärille odottavaan kaveriin ja samalla kun me lähdettiin, hän kävi tupakilla. Siinä oli sitten mukavia vesilätäköitä, joissa oli niin kiva hyppiä uusilla Crocs-kumppareilla..kunnes koko poika oli lätäkössä. Hanskat piti ottaa pois, ne menivät ihan litimäräksi ja haalari päästi kosteutta läpi. (Tuo haalari on meidän kakkoshaalari, Reimatecin haalarissa olisi tukehtunut eilisellä kelillä, vaikka siitä ei olisikaan kosteus mennyt läpi.)

Mummi löysi Jakelle pikkukäpyjä

Onneksi matkaa terveyskeskukselta kotiin ei ole paljoa, eivät kerenneet pienet sormet paleltua. Aurinkokin paistoi pilvettömältä taivaalta, mikäs siinä oli käpötellessä. Jake ja mummi löysivät pieniä käpyjä ja ne piti kuljettaa kotiin asti, iskälle näytettäväksi. Enpä muuten ole ihan varma, että missä ne ovat nyt, taisi tuo meidän Valkoinen Kissa löytää uuden kivan lelun itselleen!


Loppuun linkoan vielä masukuvan tältä päivältä, eli tänään on rv 19+6! Huomenna paukkuu puoliväli, mitenköhän isoksi tämä pötsi meinasi vielä kasvaa? En vissiin kävele kesällä ollenkaan.
Tämä masu ei ole yhtä terävä kuin mitä Jakesta oli. Voisiko tästä päätellä, että tulossa olisi tyttö?? Joko mä pääsisin ostelemaan omalle lapselleni mekkoja?

19+6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano nyt jottain hyvä immeinen!