keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Voihan pakkanen!

"Hyyyyyyyyiiii, kylymä!" 

Aamulla kun herään ja lämmittelen uketsulle aamupuuroa, kurkin aina samalla lämpömittaria. Jos mittari näyttää alle -15 astetta, hymähdän tyytyväisenä, pojan saa ulos nukkumaan. Jos taas mittari näyttää hieman yli -15, mutristan huuliani, ok, pojan voi laittaa ulos, mutta paksusti pakattuna ja vaunujen päälle paksu viltti. Jos taas mittari näyttää järkyttäviä lukemia, eli melkein -20 (tai yli), ei mene poika ulos ja äitikin käy tupakalla vain pari kertaa päivässä.
Äidin taidonnäyttö pikkumiehen aamupuuron lämmityksestä.

Lottoan, etten ole ainoa vanhempi joka kiroaa kovia pakkasia, kun ei saa lasta ulos nukkumaan. Yleensähän lapset nukkuvat paremmin ulkona, näin meilläkin. Jakenaattori ottaa sisällä vain max tunnin torkkuja, kun taas ulkona voi mennä kevyesti kolme, ehkä jopa neljä tuntia. Ja kun ukko nukkuu, on ukko tyytyväinen. Kun ukko torkkuu, on ukko kiukkuinen.

Meillä jouduttin vaihtamaan vaunuista jo rattaisiin, eihän tuo ukkeli millään mahdu lämpöpussin kanssa enää vaunukoppaan, NYYH! Toki rattaatkin ovat kivan näköiset, mutta tykkäsin vaunuista enemmän.
Meillä on siis arkikäytössä Emmaljungan City Crossit, valkolakatulla rungolla ja PP/Blue -kankailla. Aina olen Emmaljungia himoinnut ja tottahan sellaiset oli pakko saada. Näissä on mahtava jousitus ja kevyetkin ne ovat. Kaupungille jos mennään (mitä harvoin tehdään), käytössä on Teutonia Funit, jotka kääntyvät kuin unelma ja mahtuvat pienestäkin rakosesta.

Minimes torkuilla Dookyn takana.

Jahas, kolmen tunnin summeri soi ja Jakenaattori pitää saada sisälle ja syömään, siltä meinaa kuulostaa rattaissa.
Myöhemmin jos saisin kerrattua neuvolakuulumiset ja viimeviikkoisesta kuvausoperaatiosta!

4 kommenttia:

 1. Meikä on aina ihmetellyt että miksi pitää olla erikseen koti vaunut jakaupunki vaunut? Tai siis niin.. Meillä on vaan nup yhdet ja hyvin pelittää (paitsi lumihangessa).

  Ketukkaa en oo enää roudannut ekan 3kk jäljeen pihalle nukkumaan yksin koska en jaksa nostaa vaunuja+nukkuvaa "vauvaa" kerrosta ylemmäs. :D Aaah selkä aaah ai. Toissapäivänä nostin tytön vaunuissa lenkin jälkeen j afaaak sellanen 13kiloa vai mitä lie tuntuu pahalle. Olishan se siistii joskus asua ekassa kerroksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, jos rehellisiä ollaan, niin en minäkään ymmärrä että miksi pitäisi olla enemmät kuin yhdet. Ihan kuin noilla Emmaljungilla ei pärjäisi, jopa lumihangessa.. Mutta kun mummohullu.
   Se eukko on hamstrannut rv 12-> kaikenmaailman runkoja ja tiesmitä, että löytyi sitten se molempia tyydyttävä lopputulos. Itsehän siis olin tyytyväinen jo niihin Ensimmäisiin mitkä mummohullu hommasi. Mutta kun ei, niin ei.

   Rivariasuminen <3
   Eipä olis tullut pieneen mieleenkään Treellä asuessani että ~55m2 RIVARIkämpän löytäisi alle 600€ vuokralla. Nomnom, pikkukylissä on oma viehätysvoimansa. :D

   Poista
 2. Hauska blogi, kivan suora ja kaunistelematon tyyli kirjoittaa, aion siis jatkaa lukijana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, tervetuloa vaan! ...kunhan nyt saisi tätä kirjoitustahtia kasvatettua. ;D

   Poista

Sano nyt jottain hyvä immeinen!