tiistai 29. toukokuuta 2012

THE LISTA

"Minä oikeesti luulin, että meillä on jo kaikki. I was SO wrong." 

Elikkä, kuten otsikkokin kertoo, meinasin ihan hurjana ämmänä listata kamppeita, mitä meillä on jo on ja mitä meiltä vielä puuttuu.


Isot kamat mitä meillä ON

Kehto
Pinnasänky*
Vaunut
Hoitopöytä*
Amme
Potta (ukkonen käski lisäämään tämän, kun se on ollut jo ikuisuuden pölyttymässä meidän vessassa, löytyi vitosella kirpparilta)

(* = fiksausta vailla)

Pinnis, joka vaatii korjausta, hiomista ja uuden maalipinnan. Kuva valmiista pinniksestä löytynee myöhemmistä entryistä. 


Pienet kamat mitä meillä ON

Vaatteita, koko 50
Vaatteita, koko 56
Vaatteita, koko 62*
Välikausi- ja talviromppeet
Harsoja
Vilttejä
Voiteita (Sinkki & perusvoide & pebanthen)
Öljyjä
Vaippoja*
Pumpulipuikkoja
Tutteja
Tuttipulloja*
Liinavaatteita*

(* = muutamia, tarvitaan lisää.)

Kamat mitä meiltä PUUTTUU, koosta huolimatta

Kissasuoja vaunuihin
Turvaistuin
Sitteri (Doomoo)
Itkuhälytin
Aurinkorasvaa (jos on äitiinsä tullut, niin palaa vaikka olisi sisällä)
Kylpymittari
Nenäniisku
Vaunusuoja
Pulloharja
Mobile

Mamman kamat mitä ON 

Liivinsuojia
Rintakumeja

Mamman kamat mitä PUUTTUU

Imetysliivit
Imetystyyny (Doomoo)
Rintapumppu
Superhypermegahyvin imeviä siteitä. Ehdotuksia?

Ja nyt sitten hakkaa eukon aivo tyhjää, voi olla että meillä vielä jotain on, mutta ei tule mieleen että mitä. Tai että mitä puuttuu. Eli siis lista voi heittää paljonkin. 

Vaatetta ja rompetta.. Eikä tässä edes kaikki. 


Jos on jollakulla jotain lisättävää(=tarpeellista) listalle, niin ilmoittakoot! 

4 kommenttia:

 1. Meillä ei esikoisen kanssa ollut itkuhälytintä, imetystyynyä, pulloharjaa eikä mobilea. Sitteriä tarvittiin oikeastaan vasta kiinteiden ruokien aloituksen yhteydessä, muuten ipana köllötteli mieluummin leikkimatolla. :) Rintapumpun hankin niinikään vasta muutamaa kuukautta pojan syntymän jälkeen, kun tarkoituksenani oli käydä istumassa kurssi tai kaksi yliopistolla - ilman vauvaa.

  Ihan tavalliset yösiteet riittivät mulla jälkivuodon kanssa sähläämiseen. "Lainasin" sairaalasta niitä jättimöhköjä muutaman mukaani kotiutumisen yhteydessä, käytin niitä sitten yöt. Alkuun sidettä saa vaihtaa parin tunnin välein, mutta muutamassa päiväsä se helpottaa. :)

  Rintakumeja kaikki eivät tarvitse ollenkaan, melkein suosittelisin jättämään niiden hankkimisen kotiutumisen jälkeiseen aikaan. Sairaalasta saat kuitenkin mukaan käyttämäsi rintakumit. Niiden sijasta hankkisin maidonkerääjän ja Lansinohia tai Bepantheniä. Maitoa kun tuppaa tulemaan alkuun molemmista hanoista, ja rinnat eivät alkuun ole kovinkaan innoissaan ruokkimishommistaan.

  Ja nämä ovat enimmäkseen minun hyväksi katsomiani ja kokemiani vinkkejä. :) Teette kuten parhaaksi näette! Sen verran kuitenkin hihkaisen, että aurinkovoiteita suositellaan vasta kaksi vuotta täyttäneille. Toki rasva on silti pienempi paha kuin palaminen.

  VastaaPoista
 2. Tiin sanoma Lansinohi-rasva on muuten oikeasti tosi hyvää! Omat nännini kipeytyivt niin pahasti että kipu säteili joka puoellle. Rasva auttoi tosi nopeasti. Lisäksi sitä EI tarvitse pestä pois ennen imetystä.

  Itsellä kova jälkivuoto loppui siinä viiden päivän päästä synnytyksestä ja nyt menen ihan normi siteillä (tai noh, tällä hetkellä en edes käytä. lorahtaa sitten housuun verta jos on tullakseen. hyvä vähän tuuletta).

  Maidonkerääjän aijon itse hommata myös koska tuota maitoa tirskuu kokoajan toiselta puolen kun toinen maitoamppeli tekee työtehtäväänsä. Eräs kaveri kertoi että hänelle se ei sopinut sitten ollenkaan. Itse aijon ainakin kokoeilla.

  Ja ihmeessä tsekkaa imerysliivejä Halpa-Hallista, Tokmannilta, Tampereen Säästötexistä ja mitä näitä nyt on nöitä halpatavarataloja? Samoja liivejä kuin noissa kalliimissakin kaupoissa mutta halvemmalla. Tosin nyt taidan itse tarvita jo vähän tukevammat näiden parien kevyiden rinnalle.. Kannattaa muuten ostaa ainakin kahdet!

  VastaaPoista
 3. Jjoo, suurin osa noista kamoista on sellaisia, mitä ilmankin pärjäisi.. Koomisen tilanteesta tekee sen, että se tuote minkä minä koen haluavani ja tarvitsevani, on yhden mummohullun mielestä turha ja toisinpäin. Ja vaikka mitä sanoisin, se mummohullu hommaa sen romppeen silti ja minä samoin -> helkkarinmoinen kasa loppupeleissä turhaa rompetta. :D

  Mutta kyllä, maidonkerääjän aion hommata, samoin tuota Lansinohia ja ja ja.. Lista ei lopu ikinä! Onneksi on aikaa.

  VastaaPoista
 4. Mun on myös pakko tulla huutelemaan omat must-kamani sun listaan :)

  Noista imetysliiveistä ekana. Kannattaa tosiaan ostaa muutamat, koska kun (jos) se maito nousee hyvin, niin sitä sitten kanssa tulee. Meillä meni esikoisen aikaan maitovana sängystä kylppäriin :D Ite vannon henkeen ja vereen Bravadon Body Silk Seamless -liivien nimeen. Sen parempia liivejä ei varmasti ole olemassakaan, ja ne päällä mä oon hengannut kohta kolme vuotta lähes 24/7 enkä mitään toisia liivejä haluaisi enää ikinä käyttää. Kannattaa tilata Briteistä (http://www.nursingbra-shop.co.uk/ShowDetails.asp?id=112), koska siellä ne on huomattavasti huokeamman hintaiset kuin Suomessa.

  Hah, enpä mä oikeen muuta osaa sanoa :D Mutta sen vinkin annan, että ennenku ostatte välttämättä kaikkea noita, mitä sun listassa luki, niin käykää miehen kanssa kattomassa kaupassa valmiiks (esim. just se rintapumppu), et mitä haluat, niin mies osaa sitten käydä kaupasta ostamassa, kun sä vuodat rintoinesi olkkarin sohvalla :D Eli se mitä tässä yritän sanoa on, että vauva-arki näyttää, mitä sitä todellisuudessa tarvitsee. Nimimerkillä rahat tuhlattu tavaroihin, joita ei ikinä tarvinnut :)

  VastaaPoista

Sano nyt jottain hyvä immeinen!