perjantai 19. huhtikuuta 2013

Aktiivinen puuronsyöttäjä

"Mistä näitä aktiivisia äitejä sikiää? HÄ!"

Olen laiska. Olen aina ollut. Minua ei saa millään ujutettua "aktiivinen äiti" -kategoriaan.
Me ei käydä perhekerhoissa, muskareissa, ei missään. Ja vaikka mitään etukäteen suunniteltuja hommia ei ole, tuntuu siltä, että aika ei riitä mihinkään. En ymmärrä teitä äitejä, jotka pyöritätte kotia, käytte kerhoilemassa, puistoilemassa, kävelyillä, jumpassa, yms yms yms ja silti olette elossa! Miten helvetissä te sen teette??

Olen kahtena viime päivänä joutunut pakon edessä *kävelemään*. Siis muuallekin kuin autolle ja autosta. Auton vetoakseli sanoi riksrakspoks ja apostolinkyyti kutsuu. Jumalauta että sitä osaa ämmä olla heikossa hapessa! Ihan tosi hei, kävelen 500m ja pohkeita pakottaa ja astmapiippu huutaa Gloriaa. Mummotkin painaa menemään nopeammin kuin minä ja tekisi mieli ryövätä mummoilta pari nitroa, jos minäkin jaksaisin niiden avulla. Ei terve, pakko tässä on kai alkaa liikkumaan oikeasti, ei tästä tule mitään. Mahamakkara jatkaa vaan kasvuaan ja ahteri leviää. Mitkään vaatteet ei mahdu kohta päälle ja en *halua* ostaa isompia.

Ja sitten Itse Asiaan, eli Jakeen.
Ukko on parin päivän päästä 8kk ja on olevinaan jo niiin iso poika. Huippunopeus on noin kaksi metriä minuutissa taaksepäin. Eli -2m/min. Aika hyvin! Hampaitakaan ei vielä näy. Mutta ikenet on kyllä sen näköiset, että minä hetkenä hyvänsä saattaa hampaita ilmestyä alas eteen.
Minimies on myös päättänyt, että puuro ei ole hyvää kotona. Mummojen luona puuro uppoaa mutkattomasti, toisin kuin kotipöydän ääressä. Tänä aamuna pitkällisen taistelun tulos; 2 lusikallista puuroa ja 4 lusikallista päärynäsosetta. Eilen illalla ukko yllätti itsensäkin ja söi ehkä jopa 10 lusikallista puuroa. Leipää kyllä uppoisi vaikka kuinka paljon, mutta kun sen syöminen on aika haasteellista, äiti nirhii pieniä palasia leivästä ja tyrkkää lapselle suuhun, samalla kun pöydällä on kasa palasia houkuttelemassa pinsettiotteen harjoittelua.
Puuroja on siis mätystelty seuraavia makuja: perus kaurapuuro, neljän viljan puuro, (edelliset ft. erinäiset hedelmä- ja marjasoseet) puolukkapuuro, omena-kaurapuuro ja uutuutena mustikka-päärynäpuuro.

Joten nyt kysyn teiltä, mitä helevettiä minä tuolle lapselle syötän aamulla ja illalla?!

2 kommenttia:

 1. Meillä kans puuro tökkii ja noi Piltti-puurot saattaa maistua jonkun aikaa (puolet puuroa+puolet marjasosetta sekaisin).. Ihan pelkkää marja/hedelmäsosetta taisin tuossa iässä syöttää ja sit leivänpaloja. Tai mörssäsin jotain banaania. Ja ne kaupan valmiit tetrapuurot (Valio Onni puolukkainen, Muksun joku marjapuuro) on sellasia hätävaroja et jos ei mitään muuta suostu syömään niin ne menee vaikka kylmänä. Myös ne kaupan valmiit rahkasoseet (mansikkapilvi tms.) maistui hyvin. Tosin ne on ihan törkeän kalliita.

  Oon myös perusluonteeltani laiska ihminen, mut mun pää alkaa hajoilemaan nopeasti jos olen useamman päivän putkeen tuon pikku terroristin kanssa kotosalla. Joten sen vuoksi pakotan itseni joka viikko jeesusmuskariin tai johonkin mammatapaamiseen. Käveltyä tulee kans aika paljon ihan vaan koiran takia. Ja sen, etten enää jaksa raahata poikaa+kaukaloa (n.13kg) autolle tän pötsin kanssa. Tosin kohta en enää mahdu tän mahan+vaunujen kanssa meidän hissiin, eli sit en varmaan enää mene mihinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tosiaan uppoa Onnit eikä Muksut. Pakko kai se on leipää tolle alkaa antamaan, vaikka ajatus turhauttaakin, söisi perhana sen puuronsa. :D Rahkasoseet ja jogurttisoseet uppoo meilläkin tosi hyvin kyllä. Muiden ruokien kanssa ei nirsoilua ole ollut havaittavissa, onneksi!

   Kieltämättä täälläkin alkaa aivo hajoilemaan pikkuhiljaa. Pakko sitä on alkaa käymään jossain, vaikka sitten vaan niillä lenkeillä. Onneksi keskiviikkona on tämän kylän eka mammatapaaminen, sinne ollaan menossa. :)

   Btw, lapsen ja kaukalon kanto on just siitä ittestään. ><

   Poista

Sano nyt jottain hyvä immeinen!