torstai 6. kesäkuuta 2013

Helle

"Mut eikö lämpö laihduta? Eli jos meen tonne aurinkoa palvomaan, niin mun pitäs laihtua?" 


Niin äiti kuin poikakin ovat päässeet "nauttimaan" lämmöstä. Siinä vaiheessa, kun ulkona on varjossa +27 ja tuulenvireestä ei ole tietoakaan, on hyvä pysytellä sisätiloissa, jossa tuulettimet huutavat ja makkarissa posottaa ilmastointilaite. Silti poika on onnistunut hankkimaan itselleen hikinäppyjä, niitä on selkä, niska ja naama täynnä.

Nenänäppy-Jake

Helle on myös  vaikuttanut siinä määrin, että ukkelille ei kelpaa ruoka. Edes normaalisti vaikka rekkalasteittain uppoava leipä ei maistu. Kokeiltu on tavan ruoat, hedelmä- ja marjasoseet, em. jääkaappikylmänä, viileät hedelmät mutta tulos on silti negatiivinen. Kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Onneksi maitoa poika litkii sen minkä ehtii, ettei pääse kuivumaan.
Ruokahaluttomuuteen voi myös vaikuttaa epäilyttävästi hampaita enteilevät ikenet, nimittäin yläetuhampaiden tulevalla paikalla ien pullottaa jo lupaavasti. Saas nähdä odotellaanko näitäkin hampaita muutama kuukausi. Toivottavasti ei!

Maidosta puheenollen.
Meillä on ollut käytössä pienen ikuisuuden Nutrilonin oranssissa purkissa olevaa maitoa, mutta lo and behold! Maito pääsi kerran loppumaan ja ABC:ltä tarttui mukaan Arlan Little Baby Organic -maitoa pari putelia ja hertsilei mitenkä hyvin se uppoaa pojalle! Minulle on siis yksi ja sama onko maito luomua vai kotimaista vai mitä, niin kauan kun poika sitä juo. Ja tätähän se juo. Enää ei tarvitse pohtia että kelpaakohan maito tälläkään kertaa, koska ihan kyselemättä Jakenaattori huitoo tuota. On vissiin nannaa. Ja vanhusten kukkaro kiittää, tämä on nimittäin (ainakin lähikaupassa) halvempaa kuin Nutrilon. Hurraa ja virkattu pingviini!

Vesikin on kivaa, kun sillä saa läträtä! 

2 kommenttia:

  1. Whoa, kylä muuten huomaa, että kuvien ottoväli on pitkä! :o

    VastaaPoista
  2. Tää kuumuus vaikuttaa lapsen syömiseen, meilläkin vasta illemmalla syödään kunnolla kun lapsille ei maistu päivisin mikään ruoka vaan syövät kevyesti.
    Etenki pienet tuppaa nirsoilemaan näillä ilmoilla, mutta hyvä että sentään juo. :)

    VastaaPoista

Sano nyt jottain hyvä immeinen!